BizNews 01.02.2018

 


1. Producatorii de medicamente cer Guvernului sa ia masuri pentru stimularea fabricarii de produse medicamentoase

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) cere guvernului sa dezvolte politici industriale pentru stimularea fabricarii de medicamente. In opinia patronatului, aceasta este singura modalitate de stopare a declinului acestei ramuri economice si de reducere a dependentei de importuri, se arata intr-un comunicat de presa emis de PRIMER.
Potrivit membrilor patronatului, politicile pentru stimularea productiei de medicamente pe teritoriul Romaniei sunt singura modalitate prin care se poate asigura un acces neingradit al populatiei la medicamentele esentiale.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatateatv.ro

 


2. Noile directive ale OMS si ale UNICEF privind sanatatea copiilor

Reducerea la jumatate a mortalitatii infantile in ultimele doua decenii, modificarea varstei si a cauzelor deceselor inregistrate in randul copiilor intaresc importanta regandirii strategiilor privind sanatatea copiilor, arata Organizatia Mondiala a Sanatatii, intr-un document publicat cu ocazia Reuniunii Comitetului Executiv al organizatiei, care a avut loc saptamana trecuta, la Geneva.
In colaborare cu UNICEF, OMS a lansat o initiativa de reproiectare a directivelor privind sanatatea copiilor, in special prin revizuirea politicilor si programelor destinate sanatatii copiilor in primii 18 ani de viata.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatateatv.ro

 


3. Monitorizarea glicemiei prin lentile de contact inteligente

Un nou tip de lentile de contact inteligente ar putea ajuta diabeticii la monitorizarea glicemiei. Senzorii detecteaza nivelul glucozei din organism, analizand compozitia lacrimilor.
Noile lentile sunt moi si flexibile si au un senzor special, care analizeaza compozitia lacrimilor si il alerteaza pe utilizator cand apare o crestere a glicemiei. In acel moment, se stinge un mic LED de pe lentila, acesta fiind semnalul de alarma.
Componente sistemului de monitorizare a glicemiei functioneaza wireless, sunt transparenti si pot afisa date in timp real. Lentile contine un senzor de glicemie, un mic display LED, o antena flexibila si un redresor.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: eHealthRomania.com

 


4. O aplicatie ii ajuta pe bolnavii de Alzheimer sa-i recunoasca pe cei dragi

O adolescenta a creat o aplicatie conceputa special pentru bolnavii de alzheimer, care nu-si mai pot recunoaste nici macar rudele sau prietenii.
Emma Yang are doar 14 ani si este pasionata de programare de la o varsta frageda. Cand Emma avea doar 8 ani, bunica ei s-a imbolnavit de Alzheimer, iar afectiunea a avansat rapid, astfel incat batrana isi pierduse aproape complet memoria. Tulburata de drama prin care trecea familia ei, tanara Emma a decis sa ajute, folosindu-se de cunostintele sale de programare.
„Stiu din propria experienta ca aceasta boala nu afecteaza doar bolnavul, ci si familia si pe prietenii lui. Cand aveam 11 sau 12 ani am decis sa caut solutii pentru a folosi tehnologia in sprijinul oamenilor din intreaga lume, pentru a-i ajuta”, a declarat Emma.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: eHealthRomania.com