BizNews 01.08.2017


1. Samsung isi face intrarea pe piata medicamentelor. ”Elixirul” minune pe care compania vrea sa il vanda pentru 760 de dolari flaconul

Gigantul coreean Samsung lanseaza un medicament numit Renflexis, utilizat in ameliorarea si tratarea artritei, iar preturile sunt estimate la 750 de dolari per flacon, potrivit WSJ.
Compania sud-coreeana Samsung, cunoscuta pentru succesul de pe piata smartphone-urilor si a televizoarelor, planuieste sa lanseze, pe piata din Statele Unite, un medicament care va fi varianta ieftina a cunoscutului medicament Remicade.
Produsul va fi vandut prin furnizorii de servicii si produse medicale, Merck & Co, si va fi listat cu un pret cu 35% mai redus decat Remicade.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro


2. Ministerul Sanatatii investeste intr-o clinica noua de hematologie

Ministrul Sanatatii, domnul Florian Bodog, va deschide astazi lucrarile de constructie la cea mai noua clinica de hematologie din tara, care va functiona in cadrul Institutului Oncologic “Profesor Doctor Ion Chiricuta” din Cluj Napoca.
Reprezentand o investitie initiala a Ministerului Sanatatii de cca. 4,2 milioane euro (echivalentul a 19 milioane de lei), clinica de la Cluj va extinde semnificativ capacitatea de transplat de maduva la nivel national si va permite tratarea pacientilor care sufera de afectiuni maligne ale sangelui, precum leucemia. In cazul acestora, transplantul de maduva este o procedura medicala complexa, dar vitala.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro


3. Peste 11 milioane euro pentru diagnosticarea si tratarea tumorilor maligne, in zona de granita dintre Romania si Serbia

Contractul de finantare a proiectului pentru imbunatatirea diagnosticarii si tratarii tumorilor maligne in zona de granita dintre Romania si Serbia, a fost semnat, urmand ca cele trei spitale implicate sa ofere anual circa 400.000 de consultatii.
Proiectul isi propune dezvoltarea unor protocoale comune de lucru personalizate pentru pacientii cu cancer, avand un buget total de 11,7 milioane de euro, din care 10 milioane de euro fonduri europene. Obiectivul principal vizeaza incurajarea colaborarii in domeniul oncologiei intre institutiile medicale din aria eligibila a Programului pentru a asigura accesul la servicii medicale moderne si eficiente pentru pacienti.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro


4. Tratamentul care va inlocui injectiile zilnice cu insulina pentru diabetic

Cercetatorii de la Universitatea Duke au creat un tratament injectabil care poate inlocui cu succes injectiile cu insulina pentru diabetici. In contact cu caldura din corpul uman, substanta administrata produce un gel care se dizolva treptat, prelungind astfel eficienta tratamentului pentru diabet. Practic, medicamentul pentru controlul glicemiei este eliberat treptat in organism, pe masura ce se dizolva gelul, astfel incat o singura injectie are efect timp de mai multe saptamani.
Experimentele realizate deja pe soricei si pe primate arata ca noua terapie a prelungit de trei ori eficienta tratamentului de control al glicemiei.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: eHealthRomania.ro


5. Au fost descoperiti 16 markeri genetici asociati cu reducerea sperantei de viata

Oamenii de stiinta au anuntat ca au identificat cel mai mare numar de markeri genetici care pot contribui la scaderea sperantei de viata, potrivit unui comunicat citat de agentia de stiri Xinhua.
Cercetatorii au utilizat metode de calcul computerizate pentru a descoperi ce se afla, din punct de vedere genetic, in spatele momentului mortii si a aparitiei starii de boala. Pe parcursul studiului, oamenii de stiinta au identificat 16 markeri genetici asociati cu o scadere a sperantei de viata, 14 dintre acestia fiind noi pentru lumea stiintifica.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro


6. Admiterea la Medicina 2017: candidati mai multi, medii mai mari

S-a incheiat prima sesiune de Admitere la Medicina.
Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi a organizat concurs de admitere la toate specializarile: Medicina (durata studiilor 6 ani), Medicina Dentara (durata studiilor 6 ani), Farmacie (durata studiilor 5 ani), Asistenta Medicala Generala (durata studiilor 4 ani), Nutritie si Dietetica (durata studiilor 3 ani), Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare (durata studiilor 3 ani), Tehnica Dentara (durata studiilor 3 ani) si Bioinginerie (durata studiilor 4 ani).
Numarul de locuri bugetate din acest an a fost de 694 de locuri au fost distribuite astfel: 297 la Medicina, 50 la Asistenta Medicala Generala, 2 la Nutritie si Dietetica, 87 la Medicina Dentara, 30 la Tehnica Dentara, 98 la Farmacie, 70 la Balneofiziokinetoterapie si recuperare, 60 la Bioinginerie Medicala.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro