BizNews 12.07.2017


1. Ceasul inteligent care ii ajuta pe bolnavii de Parkinson sa scape de tremorul mainii

Microsoft a dezvoltat un ceas inteligent, care ii ajuta foarte mult pe bolnavii de Parkinson. Emma Watch este un ceas care emite vibratii, ameliorand astfel tremuratul mainilor, simptom specific acestei boli.
Ceasul Emma, care poarta numele pacientei pentru care a fost conceput, a fost prezentat in cadrul conferintei Microsoft Build 2017. Este un prototip care poate fi de mare ajutor pentru bolnavii de Parkinson.
Acest gadget inteligent emite usoare vibratii in incheietura mainii la care este purtat si astfel intrerupe circuitul anormal dintre creier si mana, care produce tremuratul specific bolii, scrie publicatia Daily Mail.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: eHealth Romania


2. Olanda promite un sediu de 250-300 de milioane de euro pentru Agentia UE a Medicamentului, dorita si de Romania

Olanda a prezentat, marti, oferta pentru mutarea Agentiei Europene a Medicamentului din Londra in Amsterdam, in contextul Brexit, Guvernul olandez angajandu-se sa faca investitii de 250-300 de milioane de euro pentru construirea sediului institutiei dorite si de Romania.
Guvernul Olandei si Consiliul municipal din Amsterdam intentioneaza sa aloce doua milioane de euro pentru prezentarea ofertei in licitatie. Anuntul a fost facut marti de viceprimarul orasului Amsterdam, Kajsa Ollongren, potrivit publicatiei EUObserver.
Daca Uniunea Europeana va decide mutarea Agentiei Europene a Medicamentului la Amsterdam, Olanda va aloca inca 250-300 de milioane de euro pentru construirea unui sediu al institutiei. In plus, Olanda va investi inca doua milioane de euro pentru dezvoltarea Consiliului olandez de evaluare a medicamentelor si opt milioane de euro in sistemul UE de reglementare in acest domeniu.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax


3. Ambulanta Bucuresti: Am avut peste 800 de interventii in cea de-a doua zi de canicula

Echipajele de ambulanta din Capitala au avut, in cea de-a doua zi de canicula, peste 800 de interventii, 438 dintre acestea fiind urgente cauzate de codul de caldura, a declarat, marti seara, pentru Mediafax, directorul Serviciului de Ambulata Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu.
„In cursul zilei de marti, in Bucuresti si in localitatile din judetul Ilfov, Serviciul de Ambulanta a raspuns la un numar de 827 solicitari, dintre care 438 au fost urgente de cod rosu si galben. Un numar de 98 au fost in loc public, dintre care 23 lipotimii si 16 sincope”, a spus directorul SABIF.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atentionare cod galben de canicula pentru 14 judete si Capitala, valabila luni si marti.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax


4. Forumul National de Gineco-Oncologie, proiect in care se va aborda problematica afectiunilor oncologice din sfera ginecologica

In perioada 22-23 septembrie, la Bucuresti, are loc Forumul National de Gineco-Oncologie, un proiect in premiera care isi propune sa abordeze problematica afectiunilor oncologice din sfera ginecologica, atat din punct de vedere medical, cat si social.
Evenimentul este coordonat stiintific de catre Conf. Dr. Patriciu Achimas-Cadariu si va avea loc in parteneriat cu: Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucuresti, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca, Institutul Regional de Oncologie Iasi, Societatea Nationala de Oncologie Medicala din Romania, Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatateatv