BizNews 16.08.2017


1. O aplicatie de mobil poate fi un eficient tratament pentru depresie

Cautarea unui tratament pentru depresie este primul pas spre vindecare. Cercetatorii au inventat o aplicatie de mobil, care poate fi un inceput bun in cautarea unui tratament pentru depresie. Studiile au demonstrat ca, in cazul persoanelor care folosesc aplicatia, simptomele depresiei si anxietatii se reduc de doua ori mai repede ca in cazul terapiei traditionale.
Aplicatia se numeste Woebot si a fost creata de o echipa de specialisti din San Francisco, pentru Woebot Labs. Functioneaza prin intermediul Facebook Messenger si este asemeni unui terapeut personal, oferind sprijin in caz de depresie si anxietate.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: eHealth Romania


2. Un plasture cu nanocip ajuta la vindecarea ranilor, prin reprogramare genetica

O inventie revolutionara va ajuta la vindecarea ranilor mult mai rapid si chiar la refacerea organelor distruse. Noua tehnologie se numeste Tissue Nanotransfection (TNT) si presupune atingerea tesutului afectat cu un plasture special, in care a fost introdus un nanocip de dimensiunea unei monede. Plasturele este tinut pe piele doar o secunda, apoi este inlaturat, iar pielea se va vindeca singura, in timp record. Poate parea ceva miraculos, dar este efectul unei tehnologii de ultima ora.
In secunda in care este lipit pe piele, nanocipul injecteaza in celulele pielii un cod genetic, astfel incat acestea se pot transforma in orice tip de celule, stimuland astfel refacerea vaselor de sange distruse.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: eHealth Romania


3. A fost lansata PRIMA aplicatie de mobil atestata ca metoda contraceptiva.

O tanara din Suedia a inventat prima aplicatie de smartphone ce poate fi folosita drept anticonceptional, scrie Business Magazin.
Elina Berglund Scherwitzl, co-fondatoare a Natural Cycles, a inventat prima aplicatie mobila din lume care sa fie catalogata drept anticonceptional. Suedeza a inceput acest proiect ca pe un hobby deoarece se saturase sa foloseasca pastilele anticonceptionale clasice, nu voia un copil la momentul respectiv si nu gasise o metoda contraceptiva potrivita pentru ea.
„De-a lungul cercetarii am descoperita ca poti sa-ti dai seama cand esti fertila in functie de temperatura, ceea ce pentru mine a fost o revelatie”, spune Scherwitzl pentru BBC.
Ea a dezvoltat un algoritm care punea spune cu precizie exact timpul ovulatiei, ceea ce i-a permis sa vada exact zilele in care ar avea nevoie de protectie.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax


4. Studiu: 56% dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun

Alimentatia sanatoasa si mesele regulate contribuie la mentinerea unei greutati corporale corespunzatoare, atrag atentia specialistii. Cu toate acestea, multi dintre oameni, din diferite motive, nu tin cont de aceste aspecte. Iar acest lucru este evidentiat si de un studiu recent efectuat in randul utilizatorilor unei platforme de consultatii individuale in nutritie, care arata ca 56% dintre cei 5.000 de respondenti din Romania si Bulgaria sar peste micul dejun, potrivit unui comunicat de presa.
Studiul a mai aratat ca 35% dintre cei care se confrunta cu obezitatea iau masa de doua ori pe zi, iar 1 din 10 nu ia mai mult de o masa pe zi. Potrivit specialistilor in nutritie, mesele neregulate si omiterea uneia dintre mesele principale ale zilei contribuie la aparitia unor tulburari metabolice, prin incetinirea metabolismului si acumularea de kilograme.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatatea tv


5. Consumul de vin poate reduce riscul bolilor cardiovasculare

Un pahar de vin consumat zilnic poate reduce cu 25% riscul dezvoltarii unor boli, iar cei care consuma vin in cantitati moderate au sanse mult mai mici sa aiba probleme cardiovasculare, arata un raport al Colegiului American de Cardiologie, potrivit The Independent.
Raportul Colegiului American de Cardiologie scoate in evidenta faptul ca alcoolul poate deveni extrem de daunator pentru sanatate, daca este consumat in cantitati mari, reducand speranta de viata a oamenilor. Pentru a beneficia de efectele sale pozitive, alcoolul trebuie consumat doar in cantitati moderate.
Bo Xi, unul dintre autorii studiului, a precizat ca exista un echilibru foarte fragil intre efectele pozitive si cele negative ale consumului de alcool, care trebuie explicate si consumatorilor si pacientilor.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax