BizNews 28.06.2017


1. Digitalizarea farmaciilor, explozia vanzarilor

Peste 3000 de puncte farmaceutice sunt deja active in platforma pentru comenzi si comunicare online dedicata pentru digitalizarea farmaciilor, producatorilor si distribuitorilor de pe piata din Romania.
Digitalizarea este un subiect la ordinea zilei, aflat pe buzele tuturor. Instrumentele digitale colaborative incep sa se impuna in diferite sectoare si nu intarzie sa isi dovedeasca fiabilitatea prin rezultatele pe care le aduc celor deschisi catre inovatie. Un exemplu concret prin care o solutie digitala poate optimiza rezultatele companiilor din sectorul farmaceutic este platforma GoPharma, primul marketplace din Romania care functioneaza 24 de ore din 24 si conecteaza in timp real farmaciile cu distribuitorii si cu producatorii de medicamente. Acestia acceseaza platforma pentru a publica lista de produse si ofertele, campaniile de marketing si informatiile de interes pentru clienti, in timp ce farmaciile emit comenzi si urmaresc statusul livrarilor. In prezent sunt inregistrate 1.200 de farmacii cu peste 3.000 puncte de lucru ca utilizatori activi care au generat impreuna peste 100.000 de comenzi. Iar digitalizarea farmaciilor este in continua crestere. In primul an de activitate, platforma GoPharma a inregistrat peste 100.000 de comenzi.

CUM SE EXPLICA SUCCESUL PLATFORMELOR DIGITALE
La doar un an de la lansare, platforma GoPharma, dezvoltata de Setrio, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori romani de solutii IT pentru industriile farmaceutica si medicala, a devenit un hub important pentru farmacii din tara (regional sau national), distribuitori si producatori de medicamente. Unul dintre avantajele majore ale platformei consta in posibilitatea de a efectua comenzi chiar si in afara orelor de program sau in weekend, ceea ce asigura beneficii de eficientizare a procesului de comanda si de reducere a costurilor cu distributia produselor. Astfel, digitalizarea farmaciilor poate duce la explozia vanzarilor.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: eHealth Romania


2. Zilele Prevenirii Cancerului Oral, 28- 29 iunie 2017

Bucurestenii, dar si persoanele din afara Bucurestiului, pot beneficia, in cadrul Zilelor Prevenirii Cancerului Oral, de consultatii gratuite in vederea prevenirii cancerului oral, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Municipiului Bucuresti.
Astfel, in perioada 28 – 29 iunie 2017, specialistii Sectiei Clinice de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala vor oferi consultatii gratuite in cadrul spitalului, aflat pe Calea Plevnei, nr. 17, in baza unei programari telefonice, la numarul 0737.564.663. Pana astazi s-au inscris peste 200 de persoane, se precizeaza in comunicatul de presa.
Initiativa acestei campanii de constientizare si prevenire a cancerului oral a venit ca urmare a numarului mare de cazuri diagnosticate de medicii Sectiei Clinice de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatatea Tv


3. Trei mituri despre diabet pe care nu trebuie sa le crezi

Exista multe mituri despre diabet, care duc la dezinformare in privinta acestei boli ce afecteaza peste 422 milioane de oameni la nivel mondial. Trebuie sa afli cateva dintre cele mai raspandite mituri despre diabet, ca sa le poti recunoaste.
Desi este o boala care afecteaza foarte multi oameni (peste 422 milioane la nivel mondial, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii), diabetul este o boala despre care lumea nu stie foarte multe. Sau, si mai grav, are informatii gresite, scrie publicatia Business Insider.

CELE MAI RASPANDITE MITURI DESPRE DIABET
1. Diabetul este o boala care afecteaza numai pancreasul
Este adevarat ca aceasta boala afecteaza in primul rand pancreasul, dar din pacate problemele de sanatate nu se opresc aici. Boala poate duce la complicatii grave, care pot distruge alte organe, afecteaza inclusiv vasele de sange (ducand la aparitia piciorului diabetic) si vederea, putand duce la retinopatie diabetica. Lista complicatiile pe care le poate dezvolta diabetul este extrem de mare.
Totodata, un efect negativ foarte grav pe care il are diabetul si la care putin se gandesc este impactul psihologic pe care il are boala. Nu este deloc usor sa traiesti cu aceasta afectiune incurabila, care impune uneori anumite limitari sociale si in mod evident alimentare. Studiile au aratat ca bolnavii de diabet sunt mult mai predispusi la depresie. Exista chiar o forma de tulburare asociata cu aceasta boala – depresia diabetica. De asemenea, diabetul afecteaza abilitatea bolnavului de a se concentra si de a gandi clar, dar si memoria.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: eHealth Romania