BizNews 29.11.2017


1. AREPMF, nominalizata pentru promovarea sanatatii prin vaccinare

La Brussel la sediul Comisiei Europene, va avea loc Ceremonia de decernare a premiilor dedicate activitatii de promovare a sanatatii prin Vaccinare.
Printre nominalizati se afla si Asociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie, care a intrat un competitie cu un proiect ce are la baza, activitatea Grupului Vaccine Advocacy.
Proiectul este istoria Campaniei Nationale pentru Constientizare a riscului re-emergentei bolilor infectioase si Educatiei privind beneficiile vaccinarii si riscurilor asumate prin nevaccinare, derulate de catre AREPMF, in ultimii 3 ani.
Beneficiari ai proiectului: medici, parinti, grupuri populationale defavorizate, copii, media sau decidenti deopotriva.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro


2. Un test de vedere poate diagnostica din timp boala Alzheimer

Cercetatorii din Los Angeles au conceput un test de vedere care este la fel de eficient in diagnosticarea bolii Alzheimer ca o tomografie. Cu ajutorul lui, medicii au putut detecta, in cazul unor pacienti, o cantitate de doua ori mai mare de placi senile in creier decat la persoanele sanatoase. Placile senile sunt acumulari de beta-amiloid, un fragment dintr-o proteina care determina aparitia bolii, deoarece impiedica transmiterea influxului nervos de la un neuron la altul.
Noul test de vedere este una dintre cele mai importante descoperiri de pana acum in domeniul afectiunii Alzheimer. Cu ajutorul lui, pacientii beneficiaza rapid de o investigatie ieftina, eficienta si non-invaziva, care le va arata din timp daca sufera de aceasta boala.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: eHealthRomania.ro


3. Diagnosticarea cancerului de piele cu ajutorul unui dispozitiv portabil

Diagnosticarea cancerului de piele va putea fi realizata in curand cu dispozitivul portabil sKan. Aparatul a fost inventat de patru tineri ingineri de la Universitatea McMaster din Ontario, Canada. Aparatul este mic, portabil, putand fi manevrat foarte usor cu o singura mana. In plus, este realizat din materiale ieftine si usor de procurat, astfel incat dispozitivul va fi accesibil ca pret atunci cand va fi lansat pe piata.
Metoda aceasta ar putea fi salvatoare pentru multe persoane care nu au acces la sistemul medical, pentru ca traiesc in zone izolate sau nu-si permit sa plateasca o consultatie la medicul dermatolog.
Aparatul a primit aprecieri din partea specialistilor si a fost recompensat anul acesta cu premiul James Dyson. Acest premiu este acordat studentilor sau absolventilor de la universitati din intreaga lume, care inventeaza dispozitive utile, ce isi vor dovedi utilitatea pentru comunitate.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: eHealthRomania.ro


4. Specialist: „Parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie”

Conf. dr. Magda Morosanu, specialist in diabet si nutritie, sustine ca o nutritie sanatoasa este compusa atat dintr-o alimentatie sanatoasa, dar si din prezenta activitatii fizice.
„Daca ne referim la o nutritie sanatoasa atunci cred ca parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie, de fapt relatia dintre greutatea corporala si nutritie. O nutritie sanatoasa este echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica”, a spus conf. dr. Magda Morosanu, in cadrul conferintei Sanatate prin Alimentatie, care a avut loc in Bucuresti. In opinia sa, elementul cel mai important in indicarea starii de sanatate a unei persoane este greutatea.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatateatv.ro


5. Specialist: „Excesul de alimente antioxidante creste mortalitatea si morbiditatea la multi bolnavi”

Excesul de antioxidanti poate creste mortalitatea si morbiditatea la multi bolnavi si poate bloca si efectul antineoplasm al chimioterapiei, a atras atentiaconf. dr. Amorin Popa, medic primar diabeti, nutritie si boli metabolice, referindu-se la niste cercetari in domeniu.
„Studii ale unor laureati ai premiului Nobel, arata ca excesul de antioxidanti pe de o parte creste mortalitatea si morbiditatea la multi bolnavi, iar pe de alta parte se demonstreaza ca la neoplazici excesul de antioxidante blocheaza efectul antineoplasm al chimioterapiei”, a explicat conf. dr. Amorin Popa, in cadrul Conferintei Sanatate prin Alimentatie, care a avut loc in Bucuresti.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatateatv.ro

})(jQuery)