Cum sa configurati in BizPharma modulul de raportare catre SER


SER – Serviciul Electronic de Raportare


Pentru a configura in BizPharma modulul de raportare catre SER accesati optiunea de meniu Administrare –  Configurare raportare MS – SER si completati campurile afisate in fereastra astfel:


– Cod entitate
– reprezinta partea numerica a codului fiscal al farmaciei (fara RO) si este completat automat. Poate fi modificat daca este necesar.


– Cod SER

– pentru punctele de lucru care au contract cu CJAS – se completeaza codul punctului de lucru (workplace) daca farmacia este in contract cu CJAS
– pentru punctele de lucru care NU au contract cu CJAS – obtinerea codului SER va presupune urmatorii pasi (in ordinea mentionata*):

 

1. Inrolarea pe site a certificatului digital al reprezentantului legal al firmei.
ATENTIE! Acest certificat digital va avea drept de administrare al contului SER aferent acelei entitati (firme)
2. Inrolarea pe site a certificatelor digitale ale utilizatorilor din punctele de lucru (de pe care se va realiza raportarea catre SER) si asocierea acestora cu punctele de lucru in vederea obtinerii codurilor SER.
3. Inrolarea certificatelor inregistrate la punctul 2 trebuie sa fie validata de reprezentantul legal al entitatii (firmei), cu certificatul inrolat la punctul 1.

 

* In acest moment, nu este finalizata implementarea metodei de obtinere a codurilor SER prin inrolare pe site pentru punctele de lucru fara contract cu CJAS. Vom reveni cu detalii / instructiuni de indata ce le vom primi.

 

Certificat raportare implicit – selectati certificatul digital preferat pentru transmiterea datelor in SER. In cazul in care este activat sistemul de multi-certificate, certificatul digital cu care se va realiza efectiv raportarea in SER in ziua respectiva va fi selectat la pornirea aplicatiei.


Salvati informatiile introduse apasand butonul Salvare [F2]. Modulul de raportare se va reinitializa automat.


FOARTE IMPORTANT!

– Punctele de lucru care au contract cu CJAS NU trebuie sa se inroleze pe site.
– Punctele de lucru de tipul Farmacie NU trebuie sa se inroleze pe site ca Distribuitor.
– Fiecare punct de lucru trebuie sa aiba cel putin un certificat digital.
– Este foarte important ca in procesul de configurare sa se completeze corect codul SER aferent acelui punct de lucru.
– In cazul raportarilor multiple pentru o zi pe baza aceluiasi cod SER, in sistem va ramane DOAR ultima raportare. Astfel, daca un cod SER este asociat mai multor puncte de lucru, in SER va exista doar raportarea ultimului punct de lucru care a realizat raportarea in acea zi.

 

Suntem aici pentru toate detaliile de care aveti nevoie.
Pentru configurarea modulului de raportare in SER din BizPharma sau pentru achizitionarea de certificate digitale ne puteti contacta la telefon 0740.225.225 / 021.331.15.40 sau pe e-mail la adresa marketing@setrio.ro.

 

Pe curand,
Echipa BizPharma