BizNews 11.07.2014

1) Spitalul Orasenesc Lipova a fost modernizat cu o investitie de peste un milion de lei
Corpul de cladire principal al Spitalului Orasenesc Lipova a fost reabilitat, investitia totala fiind de 1,1 milioane lei, in beneficiul a 60.000 de locuitori din zona, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.
Sectia de recuperare medicina fizica si balneologie, cuprinzand 25 de paturi, va functiona in corpul principal, inaugurat vineri, 11 iulie, in prezenta secretarului de stat Dorel Sandesc.
Spitalul orasenesc Lipova este o unitate sanitara cu paturi care asigura asistenta medicala de specialitate pentru populatia arondata Vaii Muresului din judetul Arad de aproximativ 60.000 de locuitori. Unitatea medicala asigura servicii de medicina interna, compartiment pediatrie, recuperare medicina interna si balneologie, pneumologie si TBC.
Sursa: PaginaMedicala.ro
Pentru continuarea articolului click aici

2) Aplicarea diferentiata a taxei clawback este sustinuta de CNAS
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sustine aplicarea diferentiata a taxei clawback, potrivit unui comunicat de presa.
“Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sunt preocupate sa asigure accesul pacientilor la tratamente cu cheltuieli cat mai mici in sistemul de asigurari sociale de sanatate si cu o contributie personala a asiguratului cat mai redusa”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatateatv.ro

3) Dr. Corina Neamtu: Parintii trebuie sa se ingrijoreze atunci cand cei mici cresc excesiv
Parintiii trebuie sa se prezinte de urgenta cu copiii la un medic specialist atunci cand acestia incep sa creasca excesiv. Potrivit dr. Corina Neamtu, medic primarendocrinologie, copiii s-ar putea confrunta cu gigantismul, afectiune cauzata de secretia excesiva de hormon de crestere si declansata de prezenta unei tumori la nivelul glandei hipofize.
„Orice copil trebuie sa aiba o rata de crestere normala si parintii trebuie sa se ingrijoreze atunci cand copilul lor creste excesiv. Cand depaseste toti colegii din clasa, parintii ar trebui sa-si puna intrebari. Daca acei copii provin dintr-o familie inalta, daca tinuta genetica este una inalta evident ca aceste intrebari nu exista. Daca cel mic provine dintr-o familie normala, insa creste excesiv atunci acesta trebuie dus de indata la medicul specialist. Astfel evitam aparitia unor complicatii foarte severe ale bolii”, a precizat dr. Corina Neamtu.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatateatv.ro

4) Pastila contra dependentei de alcool, creata de cercetatori
O pastila cu administrare zilnica ar putea fi prescrisa persoanelor care consuma cantitati mari de bauturi alcoolice cu scopul de a le ajuta pe acestea sa isi invinga dependenta de alcool, au anuntat cercetatorii din Marea Britanie, scrie Mediafax.
Tableta, comercializata sub denumirea Nalmefene, ar putea fi prescrisa in viitorul apropiat persoanelor alcoolice, a precizat National Institute of Health and Care Excellence (Nice) din Marea Britanie, in noul ghid de recomandari al acestei organizatii.
Aproximativ 600.000 de persoane din Anglia si Tara Galilor ar putea beneficia de acest medicament in lupta lor contra dependentei de alcool. Pastila a fost creata de compania Lundbeck.
Medicamentul reduce pofta de alcool a unei persoane, prin controlarea mecanismului cerebral de recompensare.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaFarmacistilor.ro