BizNews 23.05.2014

1) Studiu: Dubla mastectomie, inutila in majoritatea cazurilor
Aproximativ 70% dintre femeile care au decis sa se supuna unei duble mastectomii, dupa ce au fost diagnosticate cu cancer la un singur san, prezinta totusi un risc extrem de scazut de a dezvolta o tumoare la sanul sanatos, se arata intr-un studiu american publicat miercuri.
„Cel mai probabil, ceea ce le determina pe femei sa recurga la mastectomia profilactica este teama de recidiva a cancerului, dar acest lucru este absurd, deoarece faptul de a extirpa sanul sanatos nu reduce deloc riscul de recidiva a tumorii in sanul afectat de cancer”, a precizat Sarah Hawley, profesor de medicina interna la Centrul de oncologie al Universitatii din Michigan, care a efectuat studiul.
Femeile care au avut in familie cazuri de cancer mamar sau ovarian si care sunt purtatoare ale mutatiilor genetice BRCA1 sau BRCA2 ar putea primi recomandarea sa extirpe si sanul sanatos, deoarece riscul de a se imbolnavi de cancer este foarte ridicat.
Sursa: Mediafax.ro. Vizualizati continuarea articolului aici.

2) Studiu: Consumul de grepfrut poate ameliora simptomele afectiunilor pulmonare cronice
Consumul de grepfrut, dar si de banane, peste si branza amelioreaza simptomele bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC), din care fac parte bronsita cronica si emfizemul pulmonar, ambele fiind cauzate mai ales de fumat.
O echipa de cercetatori din Europa si Statele Unite ale Americii, care a studiat obiceiurile alimentare ale unui grup de 2.167 de pacienti bolnavi de BPOC, timp de trei ani, a observat o legatura directa intre consumul de grepfrut, banane, peste si branza si ameliorarea simptomelor acestor afectiuni pulmonare, informeaza dailymail.co.uk.
Persoanele care au consumat aceste alimente intr-un interval de 24 de ore au aratat imbunatatiri in ceea ce priveste o serie de parametri, cum ar fi functionarea plamanilor, conditia fizica si numarul de globule albe din sange.
Corrine Hanson, coordonatoarea studiului, afirma ca pacientii cu BPOC ar trebui sa primeasca sfaturi nutritionale, ca parte a tratamentului pe care il urmeaza.
Sursa: Mediafax.ro. Vizualizati continuarea articolului aici.

3) Studiu: Deziluzia detoxifierii: Aceste produse sunt costisitoare si pot fi daunatoare
Produsele de detoxifiere a organismului nu sunt doar foarte costisitoare, ci pot fi si extrem de daunatoare pentru sanatate, afirma un reputat profesor de biochimie si farmacologie din Marea Britanie.
Industria produselor de detoxifiere a cunoscut o evolutie spectaculoasa in ultimii ani si a lansat pe piata o serie de produse cu presupuse abilitati de curatare a organismului si de eliminare a toxinelor, afirma Alan Boobis, profesor de biochimie si farmacologie la Imperial College din Londra, citat de dailymail.co.uk.
Milioane de persoane, afectate de ritmul accelerat al vietii moderne, au fost „seduse” de aceste mituri urbane, spune cercetatorul britanic.
Insa aceste produse de detoxifiere sunt, in cel mai bun caz „bani aruncati pe fereastra”, iar, in cel mai rau caz, pot genera diverse boli si afectiuni. Ele sunt, totodata inutile, spune Alan Boobis.
Sursa: Mediafax.ro. Vizualizati continuarea articolului aici.

4) Algocalmin, votat de romani cel mai de incredere analgezic
Brandul Algocalmin a obtinut pentru al noualea an consecutiv votul de incredere al romanilor, in cadrul studiului Trusted Brand 2014. Prin aceasta initiativa se premiaza anual marcile care au reusit sa castige increderea consumatorilor la nivel european si national, se arata intr-un comunciat.
„Ne onoreaza aprecierea constanta a romanilor pentru Algocalmin, un produs cu o traditie de jumatate de secol pe piata locala. Pentru noi este o confirmare ca valorile din spatele brandului sunt puternice si sunt importante pentru pacientii romani: eficienta dovedita in combaterea durerii, calitate, siguranta si accesibilitate”, a declarat Simona Cocos, director general Zentiva Romania.
O alta concluzie a studiului arata ca romanii apreciaza in continuare marcile locale. Anul acesta, 18 categorii din cadrul studiului au fost castigate de marci autohtone, respectiv doua treimi din categoriile locale au fost castigate de branduri romanesti.
Sursa: PaginaFarmacistilor.ro. Vizualizati continuarea articolului aici.